BOUGIOURDI – zapiekany ser feta

oryginalny ser feta zapiekany

Skład:

 Przygotowanie:

Na kawałek folii aluminiowej połóż plaster sera feta. Na ser połóż pokrojonego w plastry pomidora (tyle by przykryć pomidorem cały plaster sera). Na pomidora połóż pokrojoną w cienkie plastry cebulkę. Posyp całość do smaku greckim oregano (nie za dużo, by oregano nie zdominowało potrawy). Skrop całość oliwą.

Zawiń całość w folię aluminiową, tworząc tzw. kokilkę otwartą na górze.

Wstaw do nagrzanego piekarnika (opcja grill) na ok. 15 min.

Podawać z bagietką.

Do potrawy polecamy: KLEONI białe wytrawne, RODAMO białe

KALI OREXI !

Pobierz przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *