KEFALOGRAVIERA owczy ser twardy

54,45 56,83 

CENA ZA KG 99,00 PLN

Lubi długo dojrzewać, ale warto na niego poczekać. Jest twardy, nie da sobie w kaszę dmuchać, a mleko owcze, z którego jest wytwarzany, dodaje mu animuszu.

Sprzedawany w kawałkach o określonej z góry wadze, pakowany hermetycznie.

 

Wyczyść

Opis

Już gdzieś słyszeliście jego nazwę? Pewnie tak, bo Grecy sprytnie połączyli dwa sery – Graviera i Kefalotiri i tak właśnie powstał kefalograviera. Pomysłowo i pysznie!

 DLACZEGO WARTO WYBRAĆ GRECKI SER KEFALOGRAVIERA?

Musi dojrzewać co najmniej przez 3 miesiące, żeby wykorzystać go w kuchni. Gdy tylko się w niej znajdzie chętnie wskakuje do zapiekanek, tart i makaronów. Znany jest też z tego, że doskonale dogaduje się z winami.

Dodatkowe informacje

Wagabrak
Waga

550g, 566g, 574g

Możesz lubić także…

  • oryginalny grecki ser Manouri

    Ser MANOURI 200g

    16,00 
    Dodaj do koszyka
  • Ser HALLOUMI 250g

    16,00 
    Dodaj do koszyka