KEFALOGRAVIERA owczo-kozi ser twardy

55,44 66,13 

CENA ZA KG 99,00 PLN

Lubi długo dojrzewać, ale warto na niego poczekać. Jest twardy, nie da sobie w kaszę dmuchać, a mleko owcze i kozie, z których jest wytwarzany, dodaje mu animuszu.

Sprzedawany w kawałkach o określonej z góry wadze, pakowany hermetycznie.

 

Wyczyść

Opis

Już gdzieś słyszeliście jego nazwę? Pewnie tak, bo Grecy sprytnie połączyli dwa sery – Graviera i Kefalotiri i tak właśnie powstał kefalograviera. Pomysłowo i pysznie!

 DLACZEGO WARTO WYBRAĆ GRECKI SER KEFALOGRAVIERA?

Musi dojrzewać co najmniej przez 3 miesiące, żeby wykorzystać go w kuchni. Gdy tylko się w niej znajdzie chętnie wskakuje do zapiekanek, tart i makaronów. Znany jest też z tego, że doskonale dogaduje się z winami.

Dodatkowe informacje

Waga

560g, 570g, 576g, 594g, 596g, 602g, 606g, 610g, 612g, 620g, 630g, 632g, 634g, 636g, 638g, 642g, 646g, 662g, 666g, 668g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „KEFALOGRAVIERA owczo-kozi ser twardy”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz lubić także…