Opis
To nie magia, to gojnik, ale rzeczywiście ma w sobie coś fascynującego, co nie pozwala przejść obok niego obojętnie. Zaproście go do domu, zwłaszcza gdy męczy Was przeziębienie.
DLACZEGO WARTO WYBRAĆ GOJNIK Z OLIMPU?
Niesamowity zapach i całe, suszone łodygi to jego znaki rozpoznawcze. Daje się poznać z naprawdę dobrej strony, bo w postaci naparu może zdziałać lecznicze cuda. Nadaje się do picia na ciepło i na zimno, z dodatkiem cytryny i miodu. Napar może być spożywany bez ograniczeń.
Jedna gałązka gojnika wystarcza na 0,5l herbaty. Cała gałązka gojnika wydziela smak i aromat. Do zaparzenia mniejszych ilości należy połamać gałązkę ręcznie. Zalać wrzącą wodą, parzyć pod przykryciem 5-7 minut.
Julia –
Wyśmienity!!! przepyszny zwłaszcza z wrzosowym greckim miodzikiem<3